Goedkopere Fairphone 5 gelanceerd

Goedkopere Fairphone 5 gelanceerd

05-09-2024 | 20:00

Het Nederlandse merk Fairphone staat bekend om zijn duurzame en eerlijke smartphones. Ongeveer een jaar geleden brachten ze de originele Fairphone 5 op de markt, een toestel dat tien jaar ondersteuning biedt, gericht is op duurzaamheid en gemakkelijk te repareren is. Vandaag, op 4 september 2024, kondigt Fairphone een nieuwe variant aan van de vijfde generatie: een voordeliger model met minder werk- en intern geheugen.

Wat is er nieuw aan de nieuwe Fairphone 5?

Deze nieuwe versie van de Fairphone 5 komt met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag, in tegenstelling tot het oorspronkelijke model dat 8 GB RAM en 256 GB opslagcapaciteit biedt. Hoewel de hardware minder krachtig is, blijft het toestel wel voldoen aan de hoge duurzaamheidsstandaarden van Fairphone. Het toestel is nog steeds gemakkelijk te repareren en ontworpen met respect voor mens en milieu. 

Kleuren en ontwerp

De nieuwe versie van de Fairphone 5 is beschikbaar in twee stijlvolle kleuren: moss green en matte black. Hiermee biedt Fairphone een mooie variatie voor gebruikers die naast duurzaamheid ook esthetiek belangrijk vinden.

Voordeliger prijskaartje voor een breder publiek

Dankzij het verminderde werkgeheugen en opslagruimte is deze nieuwe Fairphone 5 aantrekkelijker geprijsd dan het originele model, dat voor 699 euro werd gelanceerd. Dit maakt het toestel toegankelijker voor een breder publiek. Fairphone mikt hiermee op consumenten die een betrouwbare, duurzame smartphone willen voor de lange termijn, zonder de hogere prijs van de originele versie te betalen. De prijs bij lancering van het 128 GB model is € 549.

Geen concessies op andere specificaties

Opvallend is dat de rest van de specificaties van de nieuwe Fairphone 5 gelijk blijft aan die van de originele versie. Dit betekent dat je nog steeds dezelfde robuuste bouwkwaliteit, dezelfde modulaire opzet en dezelfde lange software-ondersteuning mag verwachten. Fairphone heeft hiermee een smartphone op de markt gebracht die niet alleen duurzaam is, maar ook betaalbaar voor een groter publiek.

Originele Fairphone 5 blijft te koop

Hoewel Fairphone nu een goedkopere variant van de Fairphone 5 lanceert, blijft het oorspronkelijke model nog steeds beschikbaar. Voor wie de extra opslag en krachtigere prestaties wil, blijft de originele Fairphone 5 een uitstekende keuze.

 

Recente posts