Samsung Galaxy A16 4G

Samsung Galaxy A16 4G

21-10-2024 | 08:00

Al eerder was de Samsung Galaxy A16 5G aangekondigd

Samsung heeft voor het jaar 2024 en 2025 twee nieuwe budgettoestellen aangekondigd: de Galaxy A16 4G en A16 5G. Deze smartphones behoren tot de goedkopere modellen die Samsung dit jaar uitbrengt, en komen in twee varianten die op een aantal cruciale punten verschillen.

Het grootste verschil tussen de A16 4G en de A16 5G zit in de processor en de netwerkmogelijkheden en kleuren.

Processoren

Galaxy A16 4G: Deze variant wordt aangedreven door de MediaTek G99 processor, een betrouwbare middenklasse chip die al een tijdje op de markt is. De 4G-variant is ideaal voor wie niet per se behoefte heeft aan de nieuwste netwerkconnectiviteit, maar wel solide prestaties wil.

Galaxy A16 5G: De 5G-versie van de A16 wordt geleverd met een Exynos 1330 processor, een low-end chip maar moderner. Zelf gemaakt door Samsung. Zoals de naam al suggereert, ondersteunt deze variant (naast 4G ook) 5G, waardoor je klaar bent voor de toekomst wat betreft netwerken. Wat vooral handig is gezien de groeiende beschikbaarheid van 5G.

In klasse is de 4G processor hoger maar langer op de markt dan de 5G variant.

Kleurvarianten

Naast de processor en netwerkmogelijkheden verschillen de toestellen ook in beschikbare kleuren:

  • Galaxy A16 4G: Grey, Light Green en Black
  • Galaxy A16 5G: Blue Black, Light Green en Light Gray

Buiten deze verschillen zijn de toestellen verder identiek qua specificaties en design.

Toekomstbestendigheid en trends bij providers

Met de snelle uitrol van 5G door providers in Nederland, is het duidelijk dat de toekomst ligt bij 5G-netwerken. Steeds meer providers bieden volledige 5G-dekking aan, waardoor de Galaxy A16 5G de meer toekomstbestendige keuze is. Als je op zoek bent naar een toestel dat klaar is voor de komende jaren, dan is de A16 5G de betere investering

 

Recente posts