Apple Event 9 september 2024

Apple Event 9 september 2024

02-09-2024 | 19:00

Apple staat weer op het punt om zijn nieuwste iPhones te onthullen tijdens het jaarlijkse Apple Event in september 2024. Dit jaar worden er ten minste vier nieuwe iPhone-modellen verwacht: de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, en iPhone 16 Pro Max. 

Verwachte line-up en verbeteringen

iPhone 16 en 16 Plus: Deze modellen behouden waarschijnlijk dezelfde schermgroottes als vorig jaar (6.1 en 6.7 inch), maar met enkele upgrades zoals een nieuw ontwerp voor de camera, die nu verticaal uitgelijnd is in plaats van diagonaal. De A18 Bionic-chip zal beide modellen aandrijven, wat zorgt voor betere prestaties en energie-efficiëntie.

iPhone 16 Pro en 16 Pro Max: Deze high-end modellen zullen naar verwachting iets grotere schermen hebben dan hun voorgangers (6.1 en 6,7 inch). Naast de krachtige A18-chip zullen deze toestellen ook een verbeterde camera met een grotere sensor hebben, wat de fotografie-ervaring naar een hoger niveau tilt.

Andere opvallende functies

Ook wordt verwacht dat de nieuwe iPhones sneller opladen en mogelijk een langere batterijduur hebben dankzij de nieuwe, efficiëntere chips.

Het evenement en uitzending

Het Apple Event wordt zoals gebruikelijk wereldwijd live uitgezonden. Apple-fans kunnen het evenement volgen via de officiële Apple-website en YouTube. 

Terugblik op vorig jaar

In 2023 zagen we geen nieuwe 'Mini'-modellen gedurende het event, en het lijkt erop dat Apple dit kleinere formaat heeft opgegeven ten gunste van de grotere Plus-varianten. De focus ligt nu duidelijk op grotere schermen en meer premium functies, vooral voor de Pro-modellen

Recente posts